Skip to content

Підсумки роботи Ucluster за 2022 рік

Results of our work in 2022

Минулий рік був дуже складним для кожного українця та усього світу, але війна об’єднала нас та показала справжню відважність, стійкість та згуртованість нашого народу. Не дивлячись на все, українці не пали духом й продовжують жити, працювати, долати кризи та йти разом до перемоги.

Команда Ucluster завжди підтримувала українських підприємців. З першого дня повномасштабної війни в Україні ми також долучилися до підтримки наших відважних воїнів. За 2022 команда Ucluster зробила 23 відправлення медичної та гуманітарної допомоги для захисників України. 

Упродовж усього року ми не припиняли роботу та знайомства з новими українськими стартапами задля того, щоб підтримувати їх та висвітлювати іноземним інвесторам та ІТ-екосистемі наші найяскравіші таланти.

Інвесторські Пітчі

У 2022 році ми почали серію Інвесторських Пітчей та запрошуємо й надалі українські Pre-Seed та Seed технологічні стартапи. З критеріями відбору стартапів ви можете ознайомитися за посиланням. Серед гостей наших Пітчей ви можете побачити Kray Technologies, Vacuum Gravity Energy, a-Gnostics, Lawyerd!, HighPass, Pocket IP, ArchFormation та QOTEQ.

Стартапи

Попри всі труднощі з якими зіштовхнулися українські фаундери вони продовжують масштабувати свої проєкти й пристосуватися до нових реалій. Так-от, онлайн-платформа Global Innovative Online School стала надавати свої послуги абсолютно безкоштовно. ComeBack Mobility запровадив антикризові стратегії та хочуть зберегти команду софту в Україні. Esper Bionics розпочали формувати список українців, яким потрібні протези. Інтерв’ю з 15 іншими стартапами ви можете прочитати у нашому блозі, окрім цього дізнатися про військові інновації в Україні.

Для підвищення грамотності українських стартапів, бізнес-ангелів та інвесторів, які працюють зі стартапами ми розробили Стартап енциклопедію та ІТ-словник для джунів в ІТ-екосистемі.

Кластери

Ми продовжуємо співпрацювати з українськими кластерами й поспілкувалися з Ukrainian Startup Fund та дізналися, як найбільший промоутер українських стартапів продовжує працювати в умовах війни задля збереження та розвитку України. Розповіли як вийти на ринок США разом з акселератором FeelGoodLabs, показали як зараз працює Center42, Founder Institute, Інкубатор YEP та Ukrainian Hub.

Ucluster разом з АППАУ, підтримуючи український ІТ-сектор, запропонували низку можливостей для DeepTech стартапів.

Інвестиції

На початку 2022 року підсумовуючи попередній рік Ucluster проаналізував тренди інвестицій в українські стартапи. Хоч деякі стартапи були змушені переїхати, а багато підприємців пішли добровольцями у лави ЗСУ, тероборону або у волонтери, глобальна візія інвесторів на ІТ-сфери, в які вони вкладають гроші, майже не змінилася. Зробивши аналіз наша команда виявила де саме стартапу слід шукати гроші під час війни й поділилися думками про те на що чекати стартаперам, які тільки почали свій розвиток та рецептами виживання за часів війни. 

Ми продовжили освітлювати інформацію від директорів, СЕО та засновників й написали про те, як зараз працюють фонди SID Venture Partners, Digital future, Demium та про ангел-інвестора Сергія Соколенко й те як він поєднує роботу зі світовими IT-лідерами та стартап-інвестиціями в Україні.

Коли ж ми усі були на етапі усвідомлення масштабів повномасштабного вторгнення, ми намагалися підтримувати вас статтями про штучний інтелект, нові технології військових дронів, роз’яснень про те як мобілізуватимуть айтівців, кіберзлочини й групу Anonymous.

Війна в Україні змінила середовище стартапів, а інтерес до інвестицій тимчасово впав, але інвестора, клієнти й партнери продовжують вірити в українські проєкти, підтримують і захоплюються їх стійкістю. Ми бажаємо усім читачам, друзям й партнерам найскорішої перемоги нашої України! З Новим переможним 2023 Роком!