Skip to content

Помічник із написання тексту GPT Tools

GPT Tools ai cover

Денис Назаренко очікував підтримки української мови від Grammarly протягом 8 років і, коли зрозумів, що марно чекав, вирішив створити свій власний інструмент. Коли з’явився ChatGPT, першим, що він зробив, було перевірка, як він розуміє українську мову та які можливості є для її обробки. «Потім створив зручну обгортку. Але зараз це вже більше, ніж просто обгортка. Працюючи над стартапом, виникло багато ідей, і зараз виринає більш масштабна картина. Наразі ми маємо повністю працездатну програму для Windows, яка працює з усіма програмами, та наших перших платних користувачів. Скоро додамо плагіни для браузерів та MacOS-версію», – розповідає Денис.

Засновник: Денис Назаренко

Рік заснування: 2023

Розташування: Київ, Україна

Website / LinkedIn

До команди приєдналися Ігор Окландер та Віталій Садовський, власники одеської маркетингової агенції MIM:AGENCY. Вони та їх співробітники допомагають з закриттям маркетингових потреб.

Від Start Menu X та ювелірних сканерів до GPT Tools

Денис Назаренко вже 20 років займається створенням програмних продуктів світового рівня як, наприклад, бестселер – Start Menu X. Ще один стартап Дениса, створений у 2020 році – це 3D сканери D3D-s, завдяки унікальній технології вийшов на самоокупність та має клієнтів від Японії до США. Назаренко уточнює: «Зараз японці очікують прототип нашого нового сканера і хочуть обговорити придбання компанії D3D-s. Для мене, робота з виготовленням фізичних продуктів виявилась доволі важкою в порівнянні з попередніми успіхами. Адже в фізичному світі ти не можеш просто взяти й щось скопіювати. А коли в роботу залучено десятки людей, різні технології виробництва, різні постачальники, так ще й війна, то це перетворюється на постійний виклик. Мені більше подобається продавати програмне забезпечення».

Як працює GPT Tools

Програма GPTTools.ai, розроблена на базі ChatGPT, поки що працює під Windows. Її інтерфейс дуже простий у використанні: ви обираєте текст, натискаєте Ctrl і правою кнопкою обираєте потрібну команду. Більше не потрібно копіювати текст в Google Translate або інші програми.


Особливість GPTTools.ai полягає в тому, що користувачі можуть легко взаємодіяти з текстами без потреби перемикатися між додатками. Це особливо корисно для емігрантів які зіткнулись з необхідністю заповнювати форми на іноземних сайтах.


Цей інструмент також корисний для бізнесу. Писати рідною мовою та одразу отримувати якісний переклад – це збільшує впевненість у спілкуванні, робить вас переконливішим, що може підвищити продажі та ваш успіх. Денис відчув це на особистому прикладі – при продажі 3D сканерів D3D-s.

Перші успіхи

Команда GPTTools.ai отримала грант $5000 від Microsoft на розвиток, а також вже мають перших платних підписників, але фактично ще не запустилися, бо продовжують налаштовувати сайт. Оскільки програма нова і сам спосіб використання незвичний, стартапери хочуть, щоб усім було зрозуміло, як нею користуватись. Для цього й створили спеціальне відео.

GPTTools.ai підтримує 76 мов, і відповідно, будь-які операції над цими мовами — переклад, зміна стилю.

З особистого: про війну

 «Для мене війна почалась у квітні 2014 року, – розповідає Денис, – нам з дружиною набридло подорожувати по світу, і ми хотіли створити затишне гніздечко десь в Бучі або Ірпені. Коли почалась війна, то я одразу зняв всі накопичення і купив 10 бронежилетів 5 класу для “Айдару”. І потім кілька років витрачав все на допомогу ЗСУ. Тому війна для мене не новина».

У 2022 році Денис розробив програму для коригування артилерії та співпрацював з розробниками “Кропиви”, тут йому допомогло знання 3D сканерів.

Плани на майбутнє

Сучасний ШІ дозволяє робити речі, які були раніше недоступні, хоча люди продовжують мислити в старій парадигмі, і це впливає і на інтерфейс програм, і на принципи взаємодії. Денис хоче змінити фундаментальні принципи побудови взаємодії з ШІ, тож в планах запатентувати кілька ідей, а потім їх реалізувати. В цілому перевірка тексту – це лише перший етап. «Якщо подивитись на кілька років вперед, то ви побачите, що ШІ можна буде завантажити безкоштовно на GitHub, і вони будуть мати величезну конкуренцію між собою, але вам буде байдуже, як вам зараз байдуже на якому процесорі працює ваш гаджет. Що буде важливим, так це інтерфейс доступу до ШІ. Той, хто надасть якісний інтерфейс і задовольнить потреби користувачів, той і буде контролювати увесь ринок ШІ. Вибиратиме, який ШІ буде використовуватися, а який – ні. Як зараз власник самого популярного браузера вирішує, який пошуковик буде за замовчуванням», – продовжує Денис.


У 2022 році коли вийшов ChatGPT, всі компанії опинились на одній стартовій лінії. Не важливо, чи ти трільйонна компанія, чи маленький стартап, усі одночасно отримали доступ до нової технології. Саме в такі часи з’являються юнікорни, бо це вікно можливостей, вважає Денис. Через кілька років всі можливості будуть вичерпані до появи наступної проривної технології. Тому нам потрібен час або гроші. У Дениса є багато ідей по реалізації можливостей ChatGPT, але бракує фінансування, щоб їх всі реалізувати, тому йому доводиться рухатись поступово і повільно. Зараз команда шукає інвестора, але цей проект буде розвиватись і без нього, бо для фаундера важливо, щоб люди мали змогу виправляти помилки в українській мові і мати рівні мовні права в усьому світі.

БУДЕМО НА ЗВ’ЯЗКУ

Підписуйтесь у соцмережах