Skip to content

Швидка, зручна, доступна: Як YARD Delivery революціонізує ринок експрес-доставки

YARD Delivery cover

Після аналізу ринку експрес-доставки стало очевидним, що багато людей стикаються з високими вартостями та нестачею зручності у цій галузі. YARD Delivery розробив сервіс, виходячи з ідеї розв’язання цих проблем, зокрема, проблеми взаємодії між кур’єрами й клієнтами, вартості та доступності експрес-доставки. Це було відзначено як потенційна ніша для інновацій та покращень. YARD Delivery вирішили створити сервіс, який надає економічно вигідні й зручні послуги експрес-доставки, роблячи їх доступними для більшості людей.

Logo Yard Delivery

Засновники: Корнійчук Олександр, Кузьмич Олександр 

Рік заснування: 2023

Розташування: Редвуд-Сіті, США

Контакти: Корнійчук Олександр / +380 95 316 07 23 / oleksandr.korniychuk@yard.delivery 

Website / LinkedIn / Instagram

CEO YARD Delivery Олександр Корнійчук, завдяки 10-ти річному досвіду у сфері логістики останньої милі й розвитку поштоматного бізнесу, знає про виклики та можливості в цій галузі, що допомагає компанії впроваджувати ефективні рішення для забезпечення якості послуг. Мета компанії – не лише створити успішний бізнес, але й полегшити життя людей, забезпечивши їм доступну та надійну експрес-доставку, яка відповідає їхнім потребам.

Для кого підійде сервіс YARD Delivery та як він працює

YARD Delivery буде актуальним для кожного, хто користується доставкою. Для користувачів сервіс вирішує три основні проблеми – це контакт з кур’єром, вартість та доступність експрес-доставки. Він об’єднує користувачів, кур’єрів та тисячі поштоматів різних мереж в одну платформу. YARD Delivery використовує наявні поштомати та об’єднує їх в одну глобальну мережу зі швидкою доставкою між поштоматами за 1-2 години в межах міста. Компанія не витрачає на утримання штату кур’єрів, а залучає їх по краудсорсингу. А також розробляє додаток, який забезпечить максимальну зручність процесу доставлення.

Ідея та стадія розвитку

Однією з основних мотивацій для створення YARD Delivery було бажання представити новий підхід для доставлення, який був би швидким, бюджетним та зручним для клієнтів. Наразі компанія знаходиться на стадії передзапуску – вже тестується мобільний додаток, а також триває підготовка до виходу на ринок країн Балтії. Основна команда складається з шістьох співробітників. Також залучені досвідченні едвайзери та команда розробників.

Наразі команда залучила інвестиції та завершили Pre-seed раунд. Головними інвесторами виступили балтійські ангел-інвестори та самі фаундери. Проєкт вже уклав контракт з логістичними провайдерами й представниками e-commerce та залучив кур’єрів, які розпочнуть працювати відразу після запуску.

Застосунок YARD Delivery.
Застосунок YARD Delivery.

Сегментація конкурентів

YARD Delivery орієнтовані на ринок Європи, де ідентичного сервісу немає, адже команда створила унікальну бізнес-модель, яка охоплює C2C, B2C та B2B експрес-доставку. Тому компанія сегментує своїх конкурентів в залежності від бізнес-моделі:

  • Сервіси доставлення їжі (Bolt, WOLT, ets.). Мають іншу бізнес-модель, створюють свій маркетплейс. Не обслуговують звичайних користувачів та магазини.
  • Поштові оператори (DPD, Venipack, GLS, ets.). Основні гравці на ринку. Зазвичай доставка 1-4 дні, послуга швидкої доставки або відсутня, або в рази дорожча за звичайну.
  • Малі локальні служби експрес-доставлення (velo couriers, city express). Вело/мото кур’єри. Такі сервіси часто без мобільного додатку, мають незручний сайт та дорожчі. Аналіз показав, що значна частина замовлень сервісу відбувається через дзвінок телефоном.

Плани на майбутнє

У найближчих планах YARD Delivery передбачено запуск сервісу в країнах Балтії. Протягом перших 4-6 місяців команда буде активно працювати над впізнаваністю та підготовкою до запуску сервісу. Крім того, компанія має в планах впровадити штучний інтелект у свій додаток для оптимізації маршрутів для кур’єрів. А до 2025 року планує запуститися в Латвії, Литві, Естонії, Угорщині, Румунії, Словаччині, Австрії та Чехії. 

Команда YARD Delivery віддані ідеї підтримки та розвитку власної країни. Їхня мета – не лише створити інноваційний продукт, але й сприяти відновленню та розвитку нашої країни через створення нових можливостей та робочих місць. Тому засновники впевнено планують розширити свою діяльність на ринок України до 2028 року. 

БУДЕМО НА ЗВ’ЯЗКУ

Підписуйтесь у соцмережах