Skip to content

GoSolo дозволяє зареєструвати компанію, відкрити банківський рахунок та вести бізнес у Великій Британії

Мета GoSolo – спростити підприємницьку діяльність: інтуїтивно зрозумілий процес створення компанії, швидке відкриття  банківського рахунку, та професійні рахунки-фактури, які легко оплатити онлайн. GoSolo – не звичайний банківський додаток, в якому є функція менеджменту рахунку й платежі. В додатку GoSolo присутні багато інших корисних функцій, які допомагають малому бізнесу не витрачати час на організаційні питання та  зосередитися на своєму бізнесі.

Засновники: Дмитро Пімахов

Розташування:  Лондон, Англія

Рік заснування: 2019

Website / LinkedIn / Facebook / Instagram

GoSolo logo

GoSolo – це додаток, що був розроблений для підприємців розташованих в Англії. Ідея стартапу в тому, щоб допомогти підприємцям швидше й легше відкрити свій бізнес і зробити його успішним.

Дмитро Пімахов – CEO стартапу – каже, що зараз стартап орієнтується на малий сервісний бізнес: IT-спеціалісти, прибиральники, будівельники, садівники, юристи, дизайнери та консультанти, водії.

Наразі стартап базується в Англії й сам продукт доступний лише для ринку Великої Британії. Дмитро розповідає, що розпочати такий проєкт у Великобританії простіше і дешевше, ніж в Україні, саме тому стартап почав свою роботу саме звідти. “В Україні, щоб почати цей бізнес, мені потрібно мати особисту домовленість з власником банку, аби мати дозвіл зробити щось схоже на монобанк, але для певної бізнесової ніші. У Великій Британії не потрібно навіть мати багато грошей, адже інфраструктура, що пов’язана з ліцензіями та технологіями, настільки оптимізована, що в результаті все це значно дешевше”. Інша причина в тому, що в шкільному віці Дмитро навчався в Англії та потім часто туди приїздив, саме тому для засновника це зрозумілий та близький ринок.

В чому унікальність продукту?

Усі функції, що є в додатку GoSolo можна знайти в інших сервісах та додатках, але вони відокремлені. Унікальність GoSolo в тому, що все сконцентровано в одному додатку.

Дмитро стверджує, що коли якась компанія хоче увійти на ринок Великої Британії, зручно звернутися до GoSolo. Вони готові допомогти юридично зареєструвати компанію, відкрити банківський рахунок, а також надати бізнесу інструменти для керування цією компанією, аби власник зміг зосередитися на своєму бізнесі.

GoSolo company formation and business bank account opening flow.

Іншою унікальною функцією є те, що власнику бізнесу не потрібно вручну контролювати оплату рахунків. Якщо клієнту бізнесу потрібно заплатити за певні послуги, йому автоматично прийде сповіщення. Такі сповіщення містять в собі інформацію, яка дозволить клієнту проводить оплату по спрощеній системі, де не потрібно заповнювати різні дані. Стартап спрощує всі основні функції оплати рахунків, чим значно полегшує життя клієнтів.

Корисною функцією також є те, що власник бізнесу може надавати доступ до банківського рахунку іншим людям, тобто власник може під’єднати туди свого партнера по бізнесу чи бухгалтера, що значно спрощує деякі процеси. Також можна надавати обмежений доступ окремим працівникам, яким потрібно знати, чи оплатив клієнт товар, щоб віддати йому його. Цьому працівнику надається доступ до інформації з проведеними оплатами клієнтів, і він не буде нікого відволікати, щоб дізнатися, чи можна віддати товар клієнту.

Історія GoSolo

Офіційно компанія була зареєстрована в травні 2019 року. Під час першого року існування компанії Дмитро займався дослідженням ринку, створюванням прототипу додатку та пошуком інвестицій. Багато з того, що компанії вдалось зробити, фінансувалося коштами самого Дмитра. За цей же рік вони зробили демо-версію додатку та знайшли перших інвесторів, за допомогою яких змогли запустити свій продукт. Сам запуск відбувся у квітні 2021 року.

Найбільші труднощі на шляху стартапу виникали з фінансуванням: знайти інвестиції було дуже важко, а своїх збережень було недостатньо, щоб мати змогу заплатити за все самотужки. Завдяки тому, що Дмитро також є власником аутсорсингової компанії, ця проблема була частково вирішена тим, що він тимчасово брав працівників звідти, або ж, навпаки, віддавати їх туди. Зараз 80% R&D команди GoSolo проживає в Україні, а частина команди, яка займається маркетингом, знаходиться в Англії.

Досягнення та плани стартапу

Фаундер відмічає, що він дуже пишається тим, що їхній додаток пов’язаний з банківською системою. Технічно та юридично зробити це набагато важче, ніж щось інше. В Україні Дмитро багато працював з такими банками як Промінвестбанк, Юнікредит, ОТП та інші, і приніс свій досвід в цей стартап. 

Іншим досягненням є те, що нещодавно стартап отримав інвестиції від Англійського фонду SFC Capital. До цього в GoSolo проінвестували Ukrainian Startup Fund, а також декілька невеликих інвесторів, що бачили потенціал стартапу.

В компанії вже є близько 1000 клієнтів. Зараз всі послуги для них безплатні, проте GoSolo все одно на цьому заробляють.

“Найбільшим досягненням є те, що не дивлячись ні на що, ми все одно запустилися”,

– розповідає Дмитро. 

Дмитро каже, що в планах на наступний рік довести кількість клієнтів до декількох тисяч та відмічає, що 5000 буде хорошим результатом. Також вони хочуть вдосконалювати свій додаток, додавати нові інструменти. Все це дозволить їм перейти до наступного раунду інвестицій та розвивати компанію далі.