Skip to content

Elai.io: створювати відеоролики, де ваш текст начитає АІ

Elai.io cover ucluster

Вам потрібно зробити рекламне та навчальне відео? Відтепер не потрібні студія, оператор, режисер та актор. За Вас усе зробить Elai: обираєте потрібний аватар , пишете текст, який треба начитати — і відео готове. Покажіть знайомим і друзям. Вони точно не побачать різниці між справжнім актором та аватаром Elai. То як же воно все працює? Штучний інтелект, пані та панове. Й це вже не фантастика, а справжній стартап, котрий здатен заощадити тисячі доларів на зйомках, а ще зберегти ваш час та нерви.

Засновники: Віталій Романченко, Олександр Успенський 

Розташування: Україна, Канада 

Рік заснування: 2021

Website / LinkedIn / Facebook / Youtube

Elai.io logo

Актори для зйомок вже не потрібні? 

Elai ламає стереотипи про те, що без актора неможливо зробити кіно й дарує спокій та час — найдорожче у житті сучасної людини. 

Тепер уже немає потреби витрачати купу нервів та ресурсів, щоб знайти ідеальний фон. Не потрібно організовувати кастинг та шукати претендентів на головні та епізодичні ролі. У кілька кліків ви обираєте аватара, який стане спікером вашого меню в ресторані або розкаже про те, як вивчити програмування для початківців. 

Але і це не все. 

Elai.io – generate AI videos with presenter from text.

Аватар не один, а їх на даному етапі вже вісім: різної статі, статури та віку (ще десять аватарів з’являться незабаром). Водночас розмовляти аватари вміють не лише англійською, а й іспанською, французькою та, звісно, українською.   

«Ми працюємо над наступною версією аватарів, які будуть емоційніші. Тобто, вони не лише промовлятимуть текст, але й всміхатимуться, де буде потрібно. Ви також зможете самі вказати у відеоредакторі, на якому моменті потрібно підняти чи опустити руку — в такий спосіб ми покращимо взаємозв’язок із глядачем і сповна передамо суть того, про що мовиться», — розповідає співзасновник стартапу Elai Віталій Романченко.

Від онлайн-магазинів до освітніх платформ  

Програмне забезпечення Elai має найбільший попит серед компаній, які створюють продуктові та маркетингові відео. Усе тому, що коли на сайті представлено кілька сотень позицій товарів, записати їхній відеоогляд у студії — витратна і за часом, і за коштами справа. 

«Наш відеоредактор має зрозумілий інтерфейс. Тому людина без досвіду роботи з монтажем зможе створювати динамічні відеопрезентації з аватарами або ж без них. Ми прагнемо не тільки розвивати відеоредактор, а й передусім, прогресувати у створенні та наповненні новим функціоналом наших аватарів. Це набагато перспективніше з точки зору впізнаваності нашого продукту», — вважає засновник Elai.

Також до Elai звертаються маркетологи, які готують навчальні програми. 

«Тема онлайн-освіти на фоні пандемії набуває великого значення у світі, тож наші аватари стають викладачами з будь-яких дисциплін. Варіацій дуже багато: приватні курси, тренінги та семінари для бізнесу», — зауважує Віталій Романченко. 

Родзинкою Elai є те, що аватара можна додати на будь-яке відео, яке ви зняли  самостійно. Також у відеоредакторі можна встановити фон із будь-яким кольором, на яке ви помістите аватара: на одному зі слайдів він може бути присутній, на другому — ж ні; в даному разі ви режисер і самі творите свій фільм, презентацію або короткий відеоролик. 

Команда та українська R&D стартапу

Штат Elai невеликий, але інтернаціональний. Сам Віталій з України. Два його партнери — з Канади та Росії. Також у команді спеціаліст із маркетингу та девелопер. 

«Ми надалі шукаємо нових людей та плануємо зростати саме в Україні: тут головний офіс. Наші плани на найближчий рік — прогресувати, відповідно, знайти інвестора для нас — це можливість зробити продукт кращим та значущим. Переконаний: ця ніша має велике майбутнє», — каже співзасновник стартапу. 

Сам Віталій має за плечима понад десять років роботи в продуктовій компанії та досвід аутсорсу. До Elai входив до інших стартапів. Каже, що це неабиякий досвід, бо підприємцю треба завжди тестувати власні гіпотези, знаходити фаундерів та запускати продукти. 

Досвід в USF та участь в акселераційний програмі 

Elai брав участь у конкурсах Українського фонду стартапів і отримав грант. Сам Віталій відгукується про цей досвід дуже добре.

«На USF сподобалися люди в журі. Вони професійні, мають досвід і адекватно оцінюють стартапи. Для нас це стало додатковою мотивацією розвивати свою ідею та потенціал надалі. Тож моя рекомендація всім стартаперам — потрібно працювати й досягати результату. Ми взагалі отримали перші реакції, коли мали тільки одну сторінку на Тільді та коротке відео про наш продукт. Відтак пішли замовлення. Тому потрібно вірити в те, що робиш і будувати навіть тоді, коли у тебе нічого ще немає», — наголошує Віталій Романченко. 

У листопаді ж 2021 року Elai взяв участь в українській акселераційній програмі ISE.

«Цей акселератор в Україні є одним із найкращих. Я неодноразово чув позитивні відгуки про нього. Сподіваюся, що він принесе очікувану користь для нас», — резюмує СPО Elai. 

Так і до Голлівуду недалеко!

Elai має всі шанси стати великим гравцем на ринку створення рекламних та навчальних відео. Це зумовлено тим, що людей захоплює незвична відеокартинка. До того ж кожен користувач уже нині може створити відео на власну ідею за допомогою аватарів та зрозумілого відеоредактора. 

А якщо аватари Elai в недалекому майбутньому отримають ширшу гаму емоцій, що зможуть навіть заплакати — Голлівуд може сміливо взяти ці технології на озброєння. 

Тоді хтозна, може, за кілька років у кінотеатрах ми побачимо не справжнього Джонні Деппа, а його молодого аватара, який гратиме так само неперевершено, що захочеться прокричати на всю залу — вірю!   

Зацікавилися? Тоді спробуйте протестувати Elai прямо зараз безкоштовно. Переходьте на офіційний сайт і оберіть симпатичного для вас аватара, який прочитає цю статтю вголос. 

Якщо ви захочете придбати продукт Elai, то персональний місячний план коштуватиме 29 доларів. За цю суму ви отримаєте можливість підготувати 20 хвилин відео. А, може, вам сподобається створити власну копію себе? Якщо так, то ви заплатите 300 доларів і це буде єдиний платіж. Далі свого аватара ви можете використовувати бозна-скільки разів у відеоредакторі Elai. Зауважимо, що для корпоративних клієнтів вартість послуг обговорюється індивідуально.    

Читати більше про українські стартапи у сфері відеоаналітики та штучного інтелекту AI

Camdog вийшов на початковий раунд краудфандингу після проходження акселераційної програми.

Recoshelf – розумні камери для ефективних продажів.

Як написати пост за декілька секунд? Postello – сервіс, що автоматично генерує текст та пропонує ілюстрацію на основі штучного інтелекту.

Чи реально опанувати нові навички у віртуальній реальності? VR Inn – стартап, що створює VR тренінги.