Skip to content

Camdog вийшов на початковий раунд краудфандингу після проходження акселераційної програми

Camdog.ai cover Ucluster

Український стартап Camdog – це про відеодані, які зберігаються на хмарі. Можна не перейматися, коли SD-карта перестане працювати, а на ній потрібне відео або якщо відеокамера розіб’ється чи її вкрадуть: потрібний вам запис можна буде завжди знайти на сервері. Ця ідея приваблює торговельний та ресторанний бізнес, які точно знають: із Camdog спокійно. За три роки свого існування стартап пройшов чимало злетів. Останній з них – Camdog взяв участь у програмі акселерації венчурного фонду Starta, а восени цього року почав піднімати seed round на краудфандинговій платформі WeFunder. Компанія розвивається і вже знайшла своїх клієнтів за кордоном, зокрема, у США. «Попит на послуги відеоспостереження зумовлені тим, що непоодинокі випадки пограбувань американських крамниць та кафе. Водночас наша система як чарівна скринька – щоб не сталося, відеозапис нікуди не зникне», каже СЕО Дмитро Усенко. Camdog має амбітні плани: відкрити постійний офіс у Штатах, щоб співпрацювати з американським клієнтом напряму. 

Засновник: Дмитро Усенко 

Розташування: Україна, США

Рік заснування: 2019

Website / LinkedIn / Facebook / Twitter / Wefunder

Краще запобігти, ніж розв’язувати проблеми. Це золоте правило якнайкраще підтверджує український стартап Camdog. Здавалося б, ви встановлюєте камери відеоспостереження на своєму підприємстві та живете своїм життям. Минає час і ось вам украй потрібне відео з минулих часів, але його нема. Відео не збереглося: і карта пам’яті замала, і запис виявляється кожні 24 години оновлюється. І ось тут слід згадати про Camdog. 

Ваше відео завжди під рукою… і не лише

Український стартап Camdog – це найкращий помічник для торговельних та ресторанних закладів, а також для людей, які мешкають у приватних будинках. Із Camdog можна забути, що вчорашнє відео втрачене. І позавчорашнє теж. І навіть минулого тижня, бо всі записи зберігаються на сторонньому сервері, так званій хмарі (Google cloud), яку не вразить пожежа чи інший форс-мажорний випадок.  

Тож відтепер не матиме значення й обсяг карти пам’яті та чи оснащена камера спостереження системою штучного інтелекту.

Бо Camdog працює з будь-якими сучасними камерами: як бюджетними, так і дорогими. Виняток – хіба що аналогові пристрої відеозаписів.  

Родзинкою Camdog є й те, що сервіс здатен надавати аналітику та показувати точки, де найбільше покупців у вашому магазині та на які товари люди звертають увагу. 

Якщо ж до приміщення вашої крамниці/кафе/будинку вночі потрапить незнайомець, система тої ж миті поінформує вас про це й ви зможете викликати поліцію.

Попри те, що Camdog розрахований на американських клієнтів, придбати його може кожен охочий будь-де.

How it works.

Акселераційна програма Starta

2020-2021 роки стали важливими сходинками вгору для Camdog. 

Усе тому, що засновник стартапу Дмитро Усенко закінчив у Нью-Йорку акселераційну програму венчурного фонду Starta Ventures. Навчання тривало 13 тижнів. 

«Я був дуже задоволений. Просто небо й земля у порівнянні тим, що я проходив у Києві. Там абсолютно інакший пітч. Там усе взагалі простіше й доступніше. Зрозуміє навіть непідготовлена людина. Що цікаво: я людина непублічна й мені важко спершу давалися виступи на загал, аж мікрофон тремтів, але я потроху звик, бо публічні виступи проходили двічі на тиждень. Завдяки експертам я зрозумів чимало речей і ми змінили і сам дизайн сайту, і наблизили англомовний переклад на сайті до рівня native, щоб кожен американець розумів, що ми продаємо», – ділиться враженнями СЕО Camdog.

Свіжі ідеї та думки

Після проходження акселераційної програми Starta Ventures Дмитро Усенко замислився над тим, щоб знайти партнерів серед виробників відеокамер та з ними домовитися про інтеграцію пристроїв із системою Camdog і подальшим виходом на мас-маркет. 

Крім того, під час навчання в Нью-Йорку експерти порадили Дмитру придивитися уважніше до партнерства зі школами.

«Ідеться про булінг. Річ у тім, що запис відео на хмару дасть змогу завжди відновити будь-який фрагмент із життя школи на перерві, під час уроків, на подвір’ї або у спортивній залі. Весь світ зараз намагається викорінити явище булінгу, тож наш продукт здатен захистити дітей від насильства», – додає Дмитро Усенко.

Пошук інвесторів для стартапу

Пошук інвесторів – це завжди хвилюючий процес. Кожен творець свого продукту прагне його розвинути до масштабів мас-ринку, тоді і ви, і я зможемо знайти цей товар у найближчій мережі, на першій шпальті пошуковика, ба навіть у своїх родичів, а це надихає, вражає та надає сил на розширення своєї справи.

Одна з цілей Camdog – відкрити постійний офіс у США, щоб наблизитися до американського клієнта та побудувати з ним ефективний діалог. Фінансування на цю мрію стартап прагне залучити завдяки seed раунду. 

Мета – назбирати 600 тисяч доларів. Її хлопці розбили на дві частини: перші $300 тисяч хочуть зібрати стандартним фандрейзингом, решту — через краудфандинг на платформi Wefunder

«У нашому американському офісі працюватимуть двоє місцевих, які добре розумітимуть наш продукт. Ми вирішили найняти на роботу корінних носіїв англійської мови, щоб краще взаємодіяти з клієнтом. Бо наша людина може не знатися на тому, як вести повсякденну розмову з американцем», – уточнює Дмитро Усенко.

We help customers minimize their losses, prevent intrusions. We offer AI-based video surveillance.

Фандрейзинг не як ціль

Участь Camdog на фандрейзинговій платформі Wefunder важлива з точки зору того, що це – додаткова промоція для компанії. 

«Завдяки фандрейзингу ми вже маємо близько 300 партнерів, з якими будемо співпрацювати за теперішніх часів та в майбутньому. Деякі з них вже навіть сконтактували нас із клієнтами. Це важливе досягнення. Загалом, знайти інвестора для нас – це те, що рухає команду до подальшої роботи над стартапом. Я чудово усвідомлюю, що наші послуги – конкурентні. Так, ми маємо гідних суперників у Штатах, але намагаємося запропонувати клієнтам дуже гнучкі умови, які стануть їм до душі. Урешті-решт, із Camdog клієнт заощадить тисячі доларів», – стверджує засновник стартапу Дмитро Усенко. 

Але фандрейзинг – це не тільки про гроші, а й про нові замовлення. 

«Наприклад на фандрейзинговій платформі ти здатен продемонструвати свій продукт і знайти потенційних клієнтів як у B2B, так і у B2C сегментах. І якщо ти в результаті добре виконаєш свою роботу для когось із них, то спрацює ефект сарафанного радіо: тебе почнуть рекомендувати сусідам, знайомим та родичам. Тож я радий, що спробував», – резюмує керівник Camdog.

Дмитро Усенко – найкраще підтвердження того, як це – рухатися до своєї мрії, попри зовнішні виклики та обмеженість ресурсів. Але як казав великий вчений Ейнштейн – уява важливіша за знання, бо вона не має кордонів.

Читайте далі

Чи готові американці купувати в українців? Стартап Camdog: сервіс відеонагляду для малого та середнього бізнесів, що зберігає запис на хмарі.