Skip to content

Чи готові американці купувати в українців? Стартап Camdog: сервіс відеонагляду для малого та середнього бізнесів, що зберігає запис на хмарі

camdog

В кожного з нас є ідеї які ми довго виношуємо в надії, що прийде час перетворити їх в реальність. Дмитро Усенко, СЕО стартапу Camdog, не чекав, а відразу взявся за реалізацію свого плану. В цій статті, ви дізнаєтесь як зберігання даних у хмарі заспокоює потенційних клієнтів та як відеозаписи сервісу Camdog допомагають у суді. 

СЕО та засновник: Дмитро Усенко 

Рік заснування: 2019

Website / LinkedIn / Facebook / Twitter

Закінчивши університет Дмитро Усенко відразу почав розвивати свою власну компанію. Отримавши досвід роботи з аутсорсом США, розробка власного продукту була наступним логічним етапом його кар’єри: “Аутсорсинг – монотонний й нудний, лише лінивому не прийде думка хоча б раз в житті розпочати роботу над власною ідеєю. Фізичний продукт власної розробки – набагато цікавіше, та гроші зовсім інші.”- розповідає Дмитро. “Аутсорс дав мені важливі базові знання та скіли, що стали корисними під час роботи над новим стартапом. Спочатку ми проаналізували усі схожі компанії, що вже існують на ринку та зрозуміли, що дослідження клієнтів один із найголовніших етапів на якому варто сконцентруватись при відкритті компанії”, – продовжує Дмитро. 

Після аналізу, стало зрозуміло, які слабкі сторони мають конкуренти, яка цінова політика ринку та чим сервіс Camdog може відрізнятись від інших. Тоді Дмитро остаточно визначився зі своїм продуктом – системою відеонагляду націленою на малий та середній бізнеси, що автоматично зберігає відеозапис на хмарному сервісі Google Cloud і надає функції які дуже важливі для бізнеса.

СЕО та засновник: Дмитро Усенко.

Зберігання відеозапису в хмарі також є надзвичайно корисним, адже у разі пожежі, пограбування чи будь-якої іншої надзвичайної ситуації, у разі якщо камера була зруйнована, відео не постраждає. Відео з камер нагляду приймають навіть як доказ в суді та страхових компаніях! Саме тому мати таку систему критично важливо для запобігання нещасних випадків.

Крім цього, Camdog може презентувати аналітику та показати місця де найчастіше зупиняються клієнти магазину, на які продукти звертають увагу та інші деталі  корисні для бізнесу. Сервіс також має функціонал звичний для споживачів. Наприклад якщо програма виявить підозрілу активність у приміщенні, пристрій надішле сповіщення для гарантування безпеки.

Не дивлячись на те, що Camdog націлений на американського користувача, придбати його можна де завгодно. Не дивлячись на те, що українським компаніям досить важко потрапити на американський ринок, Дмитро вірить, що це найкращий спосіб охопити цільову аудиторію. Стандартна ціна за одну камеру починається від 50 доларів.

Завоювання довіри американського користувача

Так, як Camdog продають свою продукцію через американських посередників, це допомагає уникнути лишнього занепокоєння користувачів. Звичайно, коли власники бізнесу дізнаються, що співпрацюють з Україною, то виникає настороження, купа запитань, а також страх за свої персональні дані. Саме тому сервера, на яких зберігаються відеозаписи, знаходяться у Google Cloud в штаті Вірджинії, а інформація не виходить за межі США.

В майбутньому, Дмитро мріє відкрити офіс в США й мати окрему сейлс команду, яка комунікуватиме з клієнтами без мовного бар’єру: “Таким чином ми уникнемо упереджень з приводу нашого акценту й зможемо напряму займатися пошуком нових клієнтів не використовуючи посередників.”

Користь акселераційних програм

Потрапивши до стартап-акселератора Starta Ventures наприкінці 2020, компанія зрозуміла куди рухатися далі та як організовувати бізнес процеси: “Це був нереальний досвід! Мені навіть здається, що це змінило мій світогляд. Спілкування з молодими стартаперами, які горять своїми ідеями, мотивує розвиватися  ” – зізнається Дмитро. 

Сьогодні команда Camdog в активному пошуку інвесторів аби розпочати роботу в американському офісі. Наразі фінансова ціль компанії варіюється від $ 500 тисяч до $ 1 мільйону. Саме завдяки цим фінансам стартап зробить ривок вперед та знайде нових клієнтів.

В довгостроковій перспективі, Camdog хоче працювати не лише з бізнесом, а й зі звичайними людьми.  Це вплине на збільшення кількості клієнтів , адже в Америці майже всі живуть в приватних будинках і потребують надійну систему безпеки. Перейшовши з B2B на B2C Camdog матиме всі шанси стати глобальним лідером по відеоспостереженню.

Відеоінтерв’ю з СЕО та засновником стартапу Camdog Дмитром Усенко

Чи готові американці купувати в українців? Стартап Camdog: сервіс відеонагляду на хмарі. Інтерв’ю директора Ucluster Сергія Соколенко.

Якщо вам сподобалася стаття про український стартап Camdog та ви цікавитесь безпекою, пропонуємо вам прочитати наші статті про Ring – систему розумного дому, та Ajax – бездротову систему безпеки.