Skip to content

Radix Ventures оголошує про перший раунд фінансування фонду на суму 41 млн євро

Radix Ventures First Closing ukr

ВАРШАВА, 17 червня 2024 р. – Radix Ventures анонсує про перший раунд фінансування (first closing) свого фонду в розмірі 41 млн євро за значної підтримки Європейського інвестиційного фонду (EIF) та PFR Ventures, а також групи приватних інвесторів з регіону Центральної та Східної Європи (ЦСЄ). Ця подія є значним кроком на шляху до нашої мети – залучити 60 мільйонів євро для інвестування в deeptech стартапи на стадіях late-seed у ЦСЄ.

Radix Ventures має унікальну можливість використовувати виняткові таланти та інноваційний потенціал регіону ЦСЄ. Маючи понад 20 років спільного досвіду у венчурному інвестуванні та значний досвід комерціалізації високотехнологічних інновацій, команда Radix Ventures прагне розширити можливості радикальних інновацій, які сприяють сталому розвитку та технологічному прогресу.

“Наше бачення полягає в тому, щоб стати венчурним фондом, який обирають підприємці з країн Центральної та Східної Європи, що працюють у сфері deeptech. Це перше фінансування, підтримане EIF та PFR Ventures, підкреслює впевненість у нашій стратегії та нашій здатності виявляти та розвивати революційні технології”, – сказав Павел Бохнярж, керуючий партнер Radix Ventures. “Ми прагнемо знаходити, відбирати та підтримувати найперспективніші стартапи у сфері deeptech, щоб допомогти їм масштабуватися та досягти успіху на глобальній арені”.

Сергій Соколенко, венчурний партнер Radix Ventures, додав: “Українські підприємці, які працюють у сфері deeptech та технологій подвійного призначення по всій Європі та в Україні, також можуть скористатися сильними зв’язками Radix Ventures з виробничими та дослідницькими базами в Польщі та інших країнах ЦСЄ”.   

Інвестиційна стратегія Radix Ventures зосереджена на високоякісному потоці угод та створенні потужного портфеля проєктів, які будуть розвиватися протягом усього терміну існування фонду. Засновники Radix Ventures є довіреними радниками провідних університетів та науково-дослідних інститутів у регіоні та заснували деякі з найкращих акселераторів та інкубаторів.

Підтримка з боку EIF та PFR Ventures є свідченням сильної інвестиційної стратегії Radix Ventures, яка використовує високоосвічену робочу силу регіону ЦСЄ, ефективність капіталу та значний дефіцит фінансування з боку венчурних фондів. Детальна інформація про нашу стратегію доступна на сайті radix-vc.com.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся:

Павел Бохнярж, керуючий партнер

Електронна пошта: pawel@radix-vc.com

Телефон: +48501740074

Сергій Соколенко

Електронна пошта: serhii@radix-vc.com

Про Radix Ventures

Radix Ventures – це венчурний фонд, що спеціалізується на інвестуванні в стартапи на late-seed стадіях розвитку в Центральній та Східній Європі. Наша місія полягає у підтримці радикальних інновацій, які сприяють сталому розвитку та технологічному прогресу. Для отримання додаткової інформації відвідайте radix-vc.com.

Про Європейський інвестиційний фонд

Європейський інвестиційний фонд (EIF) є частиною Групи Європейського інвестиційного банку. Його основна місія полягає у підтримці європейських мікро-, малих та середніх підприємств шляхом надання їм доступу до фінансування.

Про PFR Ventures

PFR Ventures – це група інвестиційних фондів, яка надає фінансування інноваційним компаніям на різних стадіях розвитку. Вона є частиною Групи польських фондів розвитку (PFR).

БУДЕМО НА ЗВ’ЯЗКУ

Підписуйтесь у соцмережах