Skip to content

Finmap: жодних збоїв у роботі нашого сервісу не було й не має бути

Finmap war

Ми надалі публікуємо інтерв’ю з фаундерами українських стартапів про те, як їхні компанії працюють під час російсько-української війни та долають кризові явища. 

Сьогодні ми спілкувалися з Алексом Солов’єм, керівником та співзасновником Finmap

Стартап являє собою онлайн-сервіс для здійснення обліку грошей. Він допомагає врегулювати хаос у фінансах і зробити бізнес більш прибутковим.

У Finmap переконані, що за часів війни фінансова стабільність є найважливішим фундаментом компанії, тож підприємці мають постійно здійснювати облік коштів. 

«Детальніше опрацьовуйте свою фінансову модель, щоб вам вистачало коштів на розвиток, а також активно спілкуйтеся зі своєю командою та інвесторами», каже Алекс Соловій, СЕО Finmap.

finmap_logo

Чи функціонує наразі Ваш бізнес? Чи мали Ви антикризовий план у разі війни? Чи вдалося його впровадити в дію?

Так, ми працюємо. Ми розуміли: от-от щось станеться. Проте ми також усвідомлювали, що вектор нашої роботи має ще більше посилюватися на зовнішні ринки. І тому коли все почалося, ми перебудували структуру команди експансії та почали опрацьовувати відразу 6 нових регіонів

Які на сьогодні Ваші головні завдання?

Отримати стійкі показники Customer Acquisition Cost та Churn Rate у нових для нас країнах.

Чи Ваші закордонні клієнти з розумінням поставилися до можливих проблем у роботі?

Так, відчувається підтримка, лояльність та розуміння. Проте, дякувати Богу і нашій потужній команді, жодного перебою в роботі нашого сервісу не було й не має бути.

Докладніше про стартап Finmap читайте за посиланням:

Які наразі найбільші проблеми стоять перед Вами та колективом? Чи зможе компанія вистояти до завершення війни?

Головні проблеми — це фокусування та емоційний стан команди. Попри те, що всі більш-менш звикли до нинішніх подій, ще немає 100% ефективності у роботі через стрес та інші виклики. Крім того, деякі співробітники досі перебувають у найгарячіших точках.

Чи розраховуєте Ви на грантові підтримки закордонних інвесторів та фондів унаслідок кризових явищ в економіці України?

Так, розраховуємо. Оскільки фандрейзинг для нас — це частина нашої роботи, то ми знаємо як ефективно та дієво використовувати зовнішній капітал для розвитку компанії. Тож за наявності грантових програм, ми точно будемо брати в них участь.

Які поради Ви зараз можете дати стартаперам?

Якомога детальніше опрацьовуйте свою фінансову модель, щоб вам вистачило коштів на розвиток та провадьте активний діалог із командою та інвесторами.

finmap landing page

Чи Ваш продукт стане більш затребуваним, враховуючи, що прибутки компанії є найпершим індикатором стабільності бізнесу?

Я вважаю, що так. Бо гроші — це кров бізнесу. Що детальніше підприємець здійснюватиме облік коштів і прийматиме рішення на основі даних, то сильнішим стане його бізнес зсередини.

Як саме держава може допомогти зараз бізнесу та стартаперам? Або як має допомогти після завершення війни?

Стартапи та бізнес самі мають допомагати державі, хто чим може. Зараз від держави робиться багато гарних кроків, навіть за таких скрутних часів. Моя позиція — не чекати чогось від когось, а самостійно проактивно діяти на користь суспільства. 

Чи вірите Ви, що після війни Україна стане інвестиційним майданчиком для нових стартапів і що наша економіка стане потужною?

Так, впевнений у цьому на 100%!

🇺🇦Все буде Україна!🇺🇦