Skip to content

Legal Nodes for Ukraine

Legal Nodes for Ukraine cover

Команда Legal Nodes, розробила юридичний продукт для українських стартапів, які мають плани виходу на закордонні ринки та залучення інвестицій з-закордону, але ще не мають зареєстрованої компанії в США чи Великобританії. Серед критеріїв відбору є також те, що серед засновників має бути мінімум один громадянин України, а у стартапу мають бути члени команди в Україні.

Програма включає

  • Детальні інструкції та підтримку по реєстрації компанії в США (Делавер) чи Великобританії – найкращих юрисдикціях для стартапів;
  • Шаблони найважливіших договорів з командою, про які запитуватимуть всі інвестори та інструкції по їх адаптації;
  • Шаблони Privacy Policy та Cookie Policy, інструкції з підготовки Terms of Use, що дозволять почати працювати зі закордонними клієнтами;
  • Щотижневі дзвінки з Virtual Legal Officer (віртуальним юристом), який допоможе вирішити питання по реєстрації компанії чи впровадженню шаблонів та інструкцій.

Усі зібрані кошти від продажу програми йдуть напряму до фонду KOLO, який займається підтримкою країни та наближає нашу спільну перемогу. 

Після програми стартапи зможуть

  • створити компанію закордоном та відкрити банківський рахунок, 
  • видати акції та опціони членам команди,
  • заключити найважливіші договори з командою і 
  • підготувати документи на сайт (Terms of Use, Privacy Policy)

Як це працює? 

  1. Стартапи, які зацікавлені у програмі заповнюють форму заявки на сайті
  2. Команда Legal Nodes розглядає заявку стартапу та, якщо стартап підходить за усіма критеріями, надсилає деталі та посилання на оплату продукту
  3. Після оплати, стартап отримує доступ до платформи, де зібрані усі матеріали, а сума оплати йде напряму до фонду KOLO

Тривалість та вартість програми

Програма триває 3 місяці впродовж яких стартап може бронювати щотижневі дзвінки з Virtual Legal Officer (віртуальним юристом). Доступ до ресурсів надається на 6 місяців загалом. 

Вартість становить $599 і сплачується одразу. Legal Nodes додають, що стандартна вартість такої підтримки у них становить $1500 і що вони зробили знижку у розмірі 60%, щоб кожен стартап міг собі дозволити участь. 

Податися на участь у програмі можна вже, а прийом заявок триватиме до 31го жовтня включно.

На скільки стартапів розрахована програма? 

Програма розрахована на 15 стартапів. Legal Nodes ставлять ціль зібрати $9000 для фонду KOLO за підсумками програми.

“Нас надихають історії тих, хто зараз намагається створювати нові продукти з глобальним потенціалом в Україні. Це як ніколи потрібно для нашої економіки, для реалізації людського потенціалу в Україні. Наші віртуальні юристи прагнуть підтримати засновників таких стартапів тим, що ми вміємо найкраще – юридичним продуктом та своєю експертизою у структуруванні стартапів.

Ми також хочемо, щоб це принесло користь нашій країні прямо зараз, тому вирішили передавати всі кошти з цієї програми до фонду KOLO. Вони роблять чудову роботу і можуть максимально ефективно їх використати для наближення нашої перемоги.”

Маргарити Сівакової, CЕО Legal Nodes.

Про Legal Nodes:

Legal Nodes – це український legal-tech стартап, що допомагає засновникам стартапів вирішувати свої крос-юрисдикційні юридичні задачі в єдиному місці. Компанію було засновано у 2018 трьома співзасновниками – Маргаритою Сіваковою (СЕО), Нестором Дубневичем (СОО) та Максимом Малюком (СТО). У 2021му році Legal Nodes пройшли акселерацію в Techstars London та підняли $300,000 інвестицій. 

Більше про Legal Nodes for Ukraine.