Skip to content

Запустити рекламну кампанію на Twitch за участю стрімера — за 5 хвилин

STREAMHERO COVER FOR UCLUSTER

Ви шукаєте спосіб, як популяризувати власний продукт? Наприклад, це гра. Зверніть увагу на StreamHERO. З цим сервісом не потрібно ламати голову в пошуках стрімерів, а тоді ще обговорювати з ними всі нюанси рекламної кампанії. Простий інтерфейс та зрозумілий алгоритм дій — і ви досягли поставленої мети. Навіть більше: ви маєте повний звіт про ефективність кампанії та кількість залучених клієнтів. Та StreamHERO створений не тільки для рекламодавців, а й для самих стрімерів, які працюють на стрімінг-платформі Twitch. Завдяки ньому інфлюенесери отримують пасивний дохід і займаються улюбленою справою безтурботно — адже StreamHERO працює, як швейцарський годинник: чітко, ясно та переконливо.

Засновники: Микита Попов, Олександр Буров , Олександр Заволока 

Розташування: Україна

Рік заснування: 2019

Website / LinkedIn / Facebook

StreamHERO logo

Знайти потрібних інфлюенсерів на Twitch за пару кліків

Щоб запустити рекламну кампанію, потрібно пройти сім кіл пекла. Саме ця думка надихнула команду StreamHERO на створення сервісу, який полегшить життя рекламодавцям.

«Ця ідея прийшла до нас спільно. Я безпосередньо брав участь в її реалізації. Один із партнерів розповів, що неодноразово стикався з проблемами під час запуску кампаній з інфлюенсерами працювати на стрімінг-платформі Twitch. По-перше, слід розуміти своїх виконавців, які просуватимуть ваш продукт. Далі їх потрібно знайти і переглянути їхній контент. Потім визначити їхню аудиторію, а вже тоді зв’язуватися з ними. Це займає чимало часу навіть якщо ви звернетеся до агенції з пошуку інфлюенсерів, але тоді вам ще й доведеться заплатити чималу комісію. Якщо ж ви знайшли інфлюенсера, необхідно узгодити з ним цілі рекламної кампанії, тому весь цей шлях може тривати тижні. Словом, доки дійдете до старту кампанії, ви можете банально втратити інтерес до своєї справи й опустити руки. Розуміючи це, ми створили StreamHERO – платформу, яка автоматично розміщує рекламу на прямих трансляціях», – каже фаундер стартапу.

StreamHERO: огляд CPA маркетплейсу (заробляй на стримах).

StreamHERO спрощує життя, бо ще на етапі підготовки рекламної кампанії ви маєте просто надати всі дані, які очікуєте в результаті – решту зробить сам сервіс. Алгоритм підбере стримерів, які найбільш релевантні даному типу рекламної кампанії, а система сама її оптимізує для найвищої конверсії. 

StreamHERO підійде не тільки для розробників ігор

Хоча на сьогодні клієнти StreamHERO – здебільшого компанії зі сфери геймінгу (розробники ігор, програмне забезпечення, комп’ютерні комплектуючі тощо), платформи лайвстримінгу розростаються й стають дедалі популярнішими не тільки серед геймерів, а й серед кулінарів, музикантів та програмістів.

«Наразі сильно зростає музичний напрямок. Музиканти на Twitch навіть дають міні-концерти. Також чимало інфлюенсерів є програмістами, які розповідають про свої проєкти. Слід згадати і про just chatting. Це звичайні монологи стрімерів або інтерв’ю на обрані теми. Людина може навіть просто розповідати про своє життя або що завгодно – і аудиторії це буде цікаво слухати та переглядати. Але ми поки що не робимо ставку на таких стрімерів, хоча уважно спостерігаємо за ними, бо вже бачимо інтерес рекламодавців до них. Наприклад, є fashion-бренди, які до нас зверталися, мовляв, спробуймо щось на зразок цього, але ми чекаємо моменту, коли назбирається більша кількість таких каналів та аудиторій й вже тоді будемо працювати із цим напрямком стовідсотково. Тобто, як бачимо, поле для ідей та розвитку у Twitch величезне», – розповідає Микита Попов.     

Про помилки та кейси, що навчили

На початку розвитку StreamHERO першою пересторогою стали самі стрімери. Складність комунікації з ними могла звести нанівець усі намагання побудувати ефективний стартап.

«Річ у тім, що стрімери звикли до пожертв і так званих донатів і не зовсім розуміли суть того, що ми пропонуємо. Але зрештою ми домоглися взаєморозуміння й зараз маємо чимало позитивних відгуків. Найперше, що відзначають інфлюенсери в роботі з нами – швидка служба підтримки. Друге – простота в роботі та стабільний дохід для інфлюенсерів. До того ж ми постійно в контакті як зі стрімерами, так і з рекламодавцями. Коли ми приходимо до клієнтів, то кажемо: дивіться, ми будемо працювати з Twitch – це поки що молода соцмережа, тому потенціал величезний, до того ж тут 90% лайв-стрім траффіка. Водночас наша рекламна платформа StreamHERO заточена й під інші соціальні мережі, як-от Facebook та YouTube», – каже Микита Попов.      

І якщо спершу було важко пояснити рекламодавцям, у чому переваги StreamHERO, в якийсь момент стартапери обрали правильну стратегію і передусім, розвинули свій сервіс, зробивши ставку на повну рекламну автоматизацію. 

StreamHERO landing

«На початку ми мали багато ручної роботи, та зараз ми все це довіряємо алгоритмам, тому рекламодавець може вийти в ефір на 1000 стрімерів за 5 хвилин. Друга наша родзинка, яку ми зараз тестуємо називається активацією. Це дуже ефективна річ, вона класно розповідає про бренд. Приміром, ви створили гру й обираєте активацію як тип рекламної кампанії. Мінімум часу, триває її запуск – і у вашу гру в прямому ефірі грає стрімер і розповідає про неї наживо аудиторії, яка застигла перед екранами. Це те, що жодна рекламна платформа поки що не змогла втілити. Все, що потрібно від рекламодавця для активації – заповнити короткий бриф, чого він очікує від стрімера. Взагалі-то, ми готові реалізувати будь-яку рекламну ідею», – додає фаундер стартапу.     

Плани на 2022 – вихід на самоокупність та участь в акселераторі

На сьогодні стартап активно розвивається й вже має амбітні плани на 2022 рік. Один із них – зробити проєкт прибутковим. Але це далеко не все.

«Я думаю, що ми зможемо досягти цілей стосовно доходу – всьому свій час. Водночас нашою другою метою є підключити 10 тисяч стрімерів. І, звісно, наша мрія – це взяти участь в одному з відомих акселераторів. Чимало цілей пов’язано з маркетингом. Ми хочемо стати продуктом номер один серед рішень для монетизації стримів на ринку Сполучених Штатів Америки, тож потрібно більше розповідати про нашу родзинку з активацією. Також чимало планів щодо створення програми амбасадорів серед стрімерів та інше», – зазначає засновник стартапу.

Порада для стартаперів №1: комунікації – це ваше все!

Під час створення продукту найважливіше – завжди бути на зв’язку та комунікувати з будь-яких питань та непорозумінь: пояснювати-розповідати-виправляти. Без цього неможливо побудувати якісний стартап. 

«Я прийшов з рекламного світу і був мало знайомий зі стрімінгом. Коли ми почали проводити інтерв’ю з потенційними клієнтами, то я поступово дізнався, хто такий стрімер, що він робить і для чого. Так поступово виникли думки, як розвивати продукт і що робити, щоб зацікавити рекламодавця. Завдяки ж інтерв’ю з інфлюенсерами ми почали відшліфовувати продукт під реалії. Так, ми постійно змінюємося, тому що отримуємо нові запити від рекламодавців та стрімерів – і це рухає нас уперед», – резюмує фаундер стартапу. 

Загалом, StreamHERO – це справжній подарунок для рекламодавців та стрімерів. Він несе позитивний контекст, адже позбавляє багатьох проблем ще на етапі старту рекламної кампанії. До того ж він має зрозумілий інтерфейс, тому кожен знайде для себе те, що шукає. 

Ви ще не стрімете? Тоді ми йдемо до вас!