Skip to content

Як знайти інвестора для запуску: список бізнес-ангелів, які активно фінансують українські стартапи останні 5 років

angel

У цій статті ми розглянемо категорію інвесторів, яких називають ангелами та умови коли інвестиція від ангел-інвестора може допомогти стартапу. Ми також надаємо детальний список найкращих активних інвесторів-ангелів, які зацікавлені українськими стартапами.

Стартапи здебільшого обмежені коштами, особливо на ранніх стадіях. Засновники зазвичай  використовують ресурси з особистих заощаджень та боргів сім’ї та друзів. Крім цього, стартап потребує постійного надходження коштів для інновацій та зростання, тоді засновники починають шукати ангел-інвесторів.

Збір коштів для стартапів відбувається поетапно. Починається з особистих контактів засновника, рухається до ангельських інвесторів, зростаючи до венчурних капіталістів. Як ми бачимо, ангели є першим зовнішнім джерелом фінансування для стартапу.

Чому стартапи віддають перевагу ангел-інвесторам?

Ангели – інвестують на ранніх стадіях стартапу в обмін на долю в компанії. Вони відомі як приватні інвестори, Pre-Seed інвестори, неформальні інвестори або бізнес-ангели. Ангельські інвестиції в основному одноразові та спрямовані на сприяння запуску стартапу.

На відміну від венчурних капіталістів, ангели допомагають стартапу робити перші кроки. Ангельські інвестори пропонують своєрідне поєднання коштів та особистого досвіду.

Як знайти ангел-інвестора для старту?

Розгляньмо деякі підказки, щоб знайти ангельських інвесторів. Гарні ангели:

  1. Готові утримувати інвестиції принаймні 5 – 7 років.
  2.  Успішний досвід підприємницької діяльності.
  3.  Захоплюються наставництвом та бажають бути частиною висхідного стартапу.
  4.  Беруть участь у нетворкінгах.
  5.  Активні вебсайти та сторінки в соціальних мережах.

Ангел-інвестори, які активно фінансують українські стартапи останні 5 років

Наш перелік активних інвесторів має на меті надати короткий огляд інвестиційного профілю кожного з ангелів. За основні критерії рейтингу були взяті до уваги: кількість інвестицій в українські стартапи загалом та за останні 5 років, соціальна активність та присутність, кількість публічних виступів за останній рік. 

Перейти до сторінки зі списком ангел-інвесторів.