Skip to content

Як тримати під контролем KPI? Neyra: аналіз маркетингових даних

Лайки, коменти, фоловери, шеринги це вже давно не ті елементи маркетингу, які потрібні e-commerce бізнесам. Зараз компанії хочуть зрозуміти який із використаних ними маркетинг каналів працює найкраще. Українці Євген Шевченко та Олександр Брюховецький розв’язали цю проблему створивши систему, завдяки якій можна з легкістю прослідкувати які рекламні кампанії працюють найкраще. Про те, що таке Neyra.ai та як вона допомагає бізнесам зберегти сотні доларів читайте вже зараз!

Євген Шевченко та Олександр Брюховецький: СЕО та засновники 

Рік заснування: 2019

Локація: Київ, Україна

Website / LinkedIn / Facebook / Twitter


Олександр та Євген познайомились на одному з буткемпів для підприємців, де виявилось, що вони обидва розділяють інтерес до маркетингу і технологій. Незабаром у Євгена з’явилась стартап-ідея, а Олександр не зміг відмовитись стати партнером. Концепція стартапа базувалась на наскрізній аналітиці, яка допомагає зрозуміти реальну окупність онлайн-маркетингу у розрізі рекламних кампаній та різних каналів.

Спочатку фаундери приходили до компаній та дізнавались які KPI вони використовують і що можна вдосконалити. В 99% компаній був повний безлад: ніхто не розумів цифри, що вони означають і звідки беруться. Вони були часто неправильно прораховані, а на маркетингові звіти витрачалось занадто багато часу.

Проблема полягала в тому, що джерела даних зазвичай знаходяться у трьох базах даних:

  • інформація про продажі розташована в CRM системах;
  • все що пов’язане з маркетингом в рекламних кабінетах; 
  • інформацію з сайту забирає Google Analytics. 

Між цими трьома вимірами немає ніякого зв’язку. Маркетологи не можуть прослідковувати скільки юзерів, перейшовших з конкретної реклами, наприкінці оформило покупку. Рекламна кампанія може привертати увагу, публіка переходитиме на вебсайт, але це не означає, що вони витратять гроші.

Команда Neyra розв’язала цю проблему розробивши унікальний ідентифікатор користувача Neyra id. Тепер перейшовши на сайт, кожен  користувач матиме свій номер за яким можна прослідкувати його шлях по вебсайту. Система також має геодешборд який показує де були зроблені продажі та звідки прийшли ліди. Таким чином власники малого та середнього бізнесів самостійно можуть визначити які регіони приносять найбільше прибутку і таргетувати свою рекламу.

Як працює Neyra

  1. Зібравши інформацію про користувачів Neyra прораховує KPI обравши одинадцять основних метрик. 
  2. Далі метрики виводяться на дешборд де власник бізнесу в режимі реального часу може прослідкувати як працює реклама. 
  3. Після цього, час переглянути які рекламні креативи працюють найкраще. 

Зараз більшість рекламних кабінетів показує лише кількість юзерів перейшовших на сайт. В той час, як головніше, дізнатись скільки з них зробило покупку. Neyra аналізує та показує приховану статистику, завдяки якій можна зробити висновок в яку рекламу краще інвестувати аби компанія прискорила свій ріст.

Зараз Neyra підтримує 7 CRM систем, які покривають 90% ринку.

Одним із найбільших клієнтів стартапу наразі є Wallarm американська компанія пов’язана з кібербезпекою. Вже після двох місяців користування Neyra вони змогли покращити свої конверсії, адже зрозуміли яка реклама найефективніша.

Перше фінансування

Як тільки з’явилась ідея стартапу, команда Neyra вирішила піти в акселератор, який в підсумку не закінчили. Тоді вони вирішили, що офіс краще відкривати в Європі чи  Америці. Так, як європейський регіон ближче в плані відстані і менталітету, хлопці вирішили зупинитися в Гельсінкі, Фінляндія: “На той момент, нам здалось, що ця країна має найбільш сприятливу екосистему для стартапу, тому саме там ми зареєстрували компанію.”

Перші інвестиції прийшли з фонду Icebreaker. Завдяки йому у засновників вийшло побудувати команду з семи осіб за три місяці. Зараз Neyra в процесі підіймання Seed раунду, завдяки якому планується зробити релокацію в США та найняти місцеву сейлз команду.

Нові функції Neyra

В майбутньому, команда Neyra планує інтеграції з вебсайт білдерами. При такій колаборації усі вищеописані процеси будуть відбуватись автоматично.

Також в планах розробити функцію яка завдяки AI буде сама генерувати підказки власникам бізнесу аби прийняття рішень стало простішим. Однак така функція потребує  більше часу аби зібрати дані та навчити програму їх аналізувати.

Одна із корисних функцій запланована на майбутнє – це так званий «alerting». Налаштувавши показ реклами на вихідні, у разі різкого стрибка вниз чи вгору, Neyra надішле сповіщення аби маркетолог зміг вчасно прийняти рішення без шкоди бюджету.

І на кінець, планується запуск «benchmark comparison» завдяки якому бізнеси зможуть проаналізувати свої показники з іншими компаніями, щоб порівняти свій прогрес. 

Відеоінтерв’ю з СЕО та засновниками стартапу Neyra.ai Євгеном Шевченко та Олександром Брюховецьким

Інтерв’ю директора Ucluster Сергія Соколенко.