Skip to content

Ring: Система розумного дому та домашньої безпеки

Ring cover 900-600

Це історія успіху американського стартапу з українським корінням Ring- home security та smart home компанії. Ви дізнаєтесь як талановитий підприємець Джеймі Симінофф та його команда досягли високого рівня довіри, неймовірних продажів та визнання у світі вже у перший рік заснування компанії, а також, як стартапу вдалося залучити  $ 209,2 млн інвестицій, що приблизно в 5 разів кратний розміру вкладеного капіталу. Наша серія статей про те, як українські стартапи домоглися успіху і залучили перші інвестиції, продовжує розповідати про топ- стартапи та  блискучі історії успіху.


Сайт: ring.com

Засновник: Джеймі Симінофф та Любомир Васильєв (перша особа в Україні)

Офіси: Україна: Київ, Львів. США: Санта-Моніка, Пенсільванія. Европа: Амстердам, Лондон. Тайвань.

Оцінка компанії: $1.2 -1.8 млрд

Загальна сума фінансування: $209.2M

Співробітники: > 1500

Рік заснування: 2013

Єдиноріг: з 2018

Історія

Як повелося серед цікавих проєктів Південної Каліфорнії, ідея стартапу Джеймі Симіноффа прийшла до нього у гаражі. Засновнику Ring знадобилося, щоб у смартфоні було видно відео з камери дзвінка на вхідних дверях на випадок якщо хтось подзвонить, а він буде не вдома. Починалось все з того, що у 2011 році він зібрав невелику групу інженерів попрацювати над своєю ідеєю і вже через рік, в грудні 2012 року, команда з п’яти осіб (три інженери та інтерн) представила DoorBot  (то була перша назва Ring) – дверний дзвінок з камерою і Wi-Fi, який при дзвінку у двері показував мешканцям будинку, хто саме до них завітав.

Генеральний директор Ring Джеймі Сімінов виступає на сцені під час TechCrunch Disrupt SF 2018, Сан-Франциско, Каліфорнія. (Фото Кімберлі Вайт / Getty Images для TechCrunch)

За словами засновника, зробити такий продукт було складно, з огляду на необхідність батареї, якій потрібно протриматися мінімум рік, відеострімінга, миттєвих повідомлень та мобільного додатку. Але навіть з дуже невеликою командою та браком фінансів, перші «розумні» дзвінки поставили покупцям вже в листопаді 2013 року – менш ніж через рік після анонсу продукту. Всього за один рік компанія виробила 20 тис гаджетів й доставила їх покупцям у 85 країнах. 

Як підприємець Симінофф вперше з’явився на шоу Shark Tank у 2013, де він пітчив перед “акулами бізнесу” свій проєкт DoorBot. Якщо хтось не знає, що таке Shark Tank, то це американське реаліті-шоу, де показують, як підприємці презентують свої бізнес-ідеї перед групою з п’яти інвесторів чи «акул», що вирішують, чи варто інвестувати в цю компанію. Але хоча на шоу інвесторам ця ідея сподобалась, ніхто не став тоді інвестувати в Джеймі. Проте це був тільки початок, причому досить вдалий, бо вже через 5 років технологічний підприємець був запрошений до Shark Tank в якості бізнес-акули. Сам Джеймі завдячує у появі Ring своїй дружині. 

DoorBot пітч Джеймі Смірноффа на шоу Shark Tank (Сезон 5 Серія 9)

Після перебування на Shark Tank, Сімінофф провів ребрендінг компанії, зміним назву зі DoorBot на Ring, що значить «кільце безпеки», яке гаджети компанії створюють навколо житла користувача, й незабаром отримав додаткові продажі на $ 5 млн.

Продукт

Головним продуктом стартапу став “розумний” дверний дзвінок, який має Wi-Fi- підключення і камеру. Розумний дверний дзвінок Ring Video Doorbell відправляє повідомлення на смартфон, планшет або ПК щоразу, коли хтось дзвонить у двері або потрапляє в межі дії датчиків руху дверного дзвінка, і дозволяє домовласникам спілкуватися з відвідувачем в режимі реального часу, у форматі HD відео і двостороннім аудіо зв’язком. Він також може працювати як камера спостереження, і автоматично запускати записи під час дзвінка або коли активовані його датчики руху.

Ring відео дзвінок.

У компанії також є сервіс Neighbors (“Сусіди”), який дозволяє людям обмінюватися інформацією про безпеку району. У додатку можна знайти безліч відео, знятих пристроями від Ring. Служба дозволяє користувачам ділитися кадрами, знятими з продуктів Ring, щоб інші могли допомогти визначити підозрюваних. Ring також має партнерські стосунки з місцевими відділами поліції в деяких містах, що дозволяє включити сусідів у процеси моніторингу злочинів.

Локації в Україні

Як зазначає ангельский інвестор Нік Білогорський, для успіху за кордоном стартапу потрібно мати два офіси – в Україні і в США. В Україні – розробників. Вони сильні і порівняно дешеві. У США – засновників і продавців. Це найбільш виграшна модель, перевірена кількома успішними стартапами. Отож, як розумний технологічний підприємець Симінофф вирішив задля швидкого росту компанії запустити R&D лабораторії в Україні, головним чином через доступ до кваліфікованих й талановитих в технічному плані фахівців. Зібрати команду таких фахівців в Сан-Франциско було б у рази дорожче. Однак в Україні за причиною недостатнього досвіду складно знайти хороших керівників проєктів, а також фахівців в області досліджень. В інших напрямках талановитих українців досить, і вони без проблем конкурують на світовому ринку праці, поділилася своєю думкою Кіра Рудик – головний операційний директор Ring Ukraine.

Київський офіс Ring Ukraine

Головний офіс стартапу Ring знаходиться в Каліфорнії, але в Україні розташована R&D лабораторія та офіси в Києві та Львові. Столичний Ring Ukraine знаходиться на 8-му поверсі БЦ «Торонто» за адресою вул. Велика Васильківська, 100. Офіс займає 2000 м² та поділений на робочі зони виконані в стилі open space, 12 повноцінних мітинг-румів, 1 sync up зону, event-зону для проведення конференцій та зустрічей. Власні кабінети мають лише менеджери та керівники департаментів. Для комфорту команди в офісі обладнали кімнату для сну й невеликий спортзал, де є стінка для воркаута та боксерська груша. Сьогодні київська лабораторія Ring Labs (яка відкрита у 2016 році) займається розробкою софту в області машинного навчання, комп’ютерного зору, інтелектуального аналізу даних й інших сфер штучного інтелекту. 

Інвестиції

Загальний обсяг інвестицій, що компанія Ring залучила в ході шести раундів, складає $ 209,2 млн, що приблизно в 5 разів більше вкладеного. 

·      Seed: $1 million

·      Series A: $4.5 million + $5.5 million

·      Series B: $28 million

·      Series C: $61.2 million

·      Series D: $109 million

Приведемо список 22 інвесторів які вкладають свій капітал у компанію: Kleiner, First Round, Goldman, CRV, True, Felicis, Qualcomm Ventures, Upfront, VTF Capital, QueensBridge Ventures, Cherubic Ventures, DFJ Growth, Shea Ventures, Virgin Group, Amazon Alexa Fund, Grishin Robotics, Sidekick Fund, American family insurance, Костянтин Отмер та Стівен Рассел.

А придбав компанію Ring Amazon в лютому 2018 року за приблизною вартістю від $ 1,2 до $ 1,8 млрд.

Досягнення

Компанія займається широким набором продуктів для безпеки будинку: крім розумного Ring Device з додатком, вона випускає Ring Spotlight Cams – камери з датчиками руху і можливістю передачі відео в 1080 HD, набори з пристроїв безпеки Home Security Kit і так далі. Нещодавно компанія також представила нове покоління свого розумного дзвінка: Ring Video Doorbell 2. Він підтримує відеострім в 1080 HD, обладнаний приладом нічного зору, налаштованим датчиками руху і т.д. Всі свої продукти компанія позиціонує, як рішення для боротьби зі злочинністю в околицях житлових кварталів.

Як працює “розумний” дверний дзвінок Ring | Ring відео дзвінок 2

У нових публікаціях ми розповімо про успішні українські стартапи, які змогли створити якісний продукт та ефективну команду. Ми дізнаємося про те, як приходять ідеї, як вибрати влучних партнерів й знайти перші інвестиції.  Наступною компанією буде платформа People.io – яка надає доступ до екосистеми додатків та послуг, що працюють на основі даних, створених деякими з найбільш інноваційних компаній у світі.