Skip to content

Перспективні напрямки кластеризації водних ресурсів

Місія процесу кластеризації глобальної економіки проявляється у наданні кожному регіону, території можливості перетворити їх у глобальні лідери постійно працюючої інноваційності, в першу чергу у напрямі збереження оточуючого середовища з початковим наголосом на стан водної індустрії. Щоб визначити, дослідити, розкрутити і комерціалізувати інноваційні технології, треба спромогтись вирішити існуючі виклики оточуючого середовища, спонукати його до постійного економічного розвитку і створення робочих місць шляхом:
– залучення найкращих науковців та підприємців;
– сприяння економічному розвитку за допомогою створення і залучення інвестицій і нових видів діяльності;
– становлення у якості світового джерела корисних і доступних рішень та позитивної практики.

У процесі кластеризації певну роль відіграють великі компанії, але
найбільш швидкий темп розвитку надають йому малі, інноваційні, швидко зростаючі компанії, які дуже активні у сфері технологій охорони оточуючого середовища.
Переконливим прикладом стала практика розвитку малого бізнесу США. Два з кожних 3-х нових робочих місць щорічно виникають там з малого бізнесу. Більш ніж половина працюючих американців самостійно трудяться у своєму бізнесі або зайняті в інших малих фірмах.

[s2If !is_user_logged_in()]
[box type=”note”]
Продолжение статьи доступно зарегистрированным участникам портала. Участие в нашем проекте всегда бесплатно. Ввести логин, перейти на страницу регистрации или узнать больше о возможностях портала.
[/box]
[/s2If]
[s2If is_user_logged_in()]
Головним каналом зростання інноваційності США стають нові малі фірми, які швидко зростаючи, налаштовані на технологічний прорив і об’єднали найталановитіших ентузіастів. Хоча швидко зростаючи фірми становлять лише певну фракцію всього обсягу малого бізнесу США, але в дійсності вони забезпечують майже всю мережу створення нових робочих місць і стають абсолютно критичними у подальшому розвитку інноваційності національної економіки. Щорічно в останні роки фірми по оточуючому середовищу і малий бізнес США виробляють продукцію на 280 млрд. дол. за прибутком та 40 млрд. дол. за експортом, підтримуючи 1,6 млн. робочих місць. Доцільно було б і в Україні використовувати такий досвід і будувати інноваційну конкурентоздатну економіку, що орієнтована на постійне покращення оточуючого середовища.
[/s2If]